Havdrup kirkes Podcast

Med Kristine Stricker Hestbech på Lindisfarne (Dag 9 ud af 12)

March 28, 2021

Tag med Kristine Stricker Hestbech til øen Lindisfarne, som hun besøgte i november 2019. Øen hedder også Holy Island og har været et kristent og kulturelt knudepunkt i årene 500-900.

Dag 9 reflekterer Kristine over indholdet af vores forsætter: nytårsforsætter - fasteforsætter - livsforsætter. 

(OBS: Kristine kommer ved en fejl til at sige "dag 8", så du har ikke åbnet det forkerte afsnit i rækken, det er "dag 9".)

Forsætter er tanker om, at nu skal der ryddes op i sindet og kroppen, og vaner skal brydes. For mange handler forsætter om mad. Men i kristendommen er det ikke det, der kommer ind gennem munden, der betyder noget, men det, der kommer ud af munden.

Mens Kristine er på Lindisfarne, er det St. Martins dag (Mortens dag). Dagen er navngivet efter St. Martin af Tours. Og han er værd at tænke over i en tid med forsætter, fortæller Kristine i to historier om den katolske helgen.

Du får den første historie i dette afsnit. Tema: at give sin halve kappe bort

Martin blev født 316 e. kr., og han blev indrulleret i den romerske hær ligesom sin far. Han brød sig ikke om livet som soldat, men det var ikke tilladt at forlade hæren, så han levede et liv uden hjerte.

Men en dag, han er ude at ride, møder han en nøgen tigger, der råber til ham, om han ikke må få Martins kappe ... og fra den dag forandres Martins liv.

- Tænk over, hvor du skal give din halve kappe bort i dit daglige liv.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App